Станка Златева. Снимка: архив, БулФото

Станка Златева спечели шестата си европейска титла по борба за жени, след като победи с 4:2 точки Василиса Марзалюк от Беларус във финалната схватка на категория до 75 килограма на първенството във финландския град Вантаа.

Тон за успеха на Златева дадоха Джанан Манолова, която тушира шведката Катарина Хена Йохансон за бронза при 63-килограмовите, както и Мирослав Киров, който надви румънеца Адриан Моисе.

Златева започна директно от четвъртфиналите на своята нова категория, където се наложи с туш срещу румънката Иляна Маковей. Жребият я изпрати на полуфинален сблъсък срещу украинката Катерина Бурмистрова, която не успя да се противопостави на Златева и българката се наложи с 3:1.

Манолова стартира с туш срещу германката Надине Вайнауге, а на четвъртфиналите се наложи с 3:0 точки над Агоро Папавасилеу от Гърция. Българката отстъпи в полуфиналите на Мария Мамашук с 2:6, което я изпрати на финал в репешажите и схватка срещу Йохансон.

Мирослав Киров също стигна до медал след репешажи. Той стартира в категория до 70 килограма с технически туш над сърбина Заур Ефендиев, но загуби следващата си схватка със 7:7 срещу арменеца Григор Григорян, който съумя да спечели последната точка.

Той стигна до финал и изпрати Киров в репешажите, където българинът стартира с победа с 6:0 над французина Кристоф  Клавие, а след това преодоля Моисе с 5:0.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase