Мойс призна, че е очаквал повече. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс призна, че е разочарован от себе си заради незадоволителните резултати на отбора на домашната сцена.

"Със сигурност боли. Боли, защото поех Манчестър Юнайтед с големи очаквания. Дойдох в клуб, който е свикнал да побеждава", сподели Дейвид Мойс преди манчестърското дерби.

"Поех клуб с манталитет на победител и затова съм разочарован от себе си. Разочарован съм, че не успяхме да направим това. Но не става дума за липсата на усилия, това е сигурно. Гледам напред, но първото нещо, което правиш е да анализираш работата си и да видиш какво си можел да направиш по-добре."

"Ние не се представяхме толкова постоянно, колкото ми се искаше. Точно това бих искал - да намерим постоянството в представянето си. Важно е да печелим всички мачове. Големи или малки отбори - няма значение, трябва да търсиш победата срещу всеки."

"Но ние искаме да побеждаваме както отборите в челото на класирането, така и тези в дъното на таблицата", сподели шотландецът, който обърни внимание на Уейн Руни, който се изстреля до трето място във вечната голмайсторска листа на Юнайтед.

"Когато си третият най-добър реализатор на клуб като Манчестър Юнайтед, това значи, че вече си легенда. Ако не получи сериозна контузия, Уейн има добри шансове да изпревари Денис Лоу и сър Боби Чарлтън."

"Формата на Руни през целия сезон е много добра. Той носи голяма енергия със себе си. Той има голямо сърце. Не зная дали той ще е ключовият човек в дербито със Сити, защото на терена ще има много топ-футболисти, но той със сигурност ще бъде един от най-важните играчи", завърши Мойс.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase