Стъридж става по-добър с клипове. Снимка: Ройтерс

Нападателят на Ливърпул и английския национален отбор Даниел Стъридж заяви, че се учи от видеоклипове на велики в миналото футболисти.

Стъридж се намира в отлична форма през този сезон и е отбелязал 18 гола във Висшата Лига. През седмицата той вкара и единственото попадение при победата на Англия с 1:0 срещу Дания в контролната среща между двата отбора.

Въпреки това той не смята, че е стигнал максимума на своя потенциал и продължава да се учи.

"Гледал съм клипове на толкова много играчи. В сряда следобед гледах клипове на Марадона, за да си взема поуки от уменията, които той показва", обясни Стъридж, цитиран от Скайспортс.

"След това ще гледам футболисти като Майкъл Оуен, Гаскойн, Пеле, Роналдо. Всички тези стари играчи , които са го правили преди мен. Важно е да се подобря и да продължа да се подобрявам".

"Гледах дрибъла на холандския треньор Виел Корвер с едно младо момче, което дойде на тренировъчния комплекс. Казваше се Хари. Казах му - трябва да гледаш тези клипове, важно е".

"Аз лично никога няма да спра да се подобрявам, независимо на каква възраст съм, независимо в кой клуб съм. Трябва полагам колкото може повече усилия, за да стана колкото се може по-добър".

"Имало е моменти, разбира се, когато беше трудно. Не съм супермен. Имало е много моменти, в които съм бил разочарован от това, че не играя и не получавам възможности".

"Но всичко това е в миналото и благодаря на Бог. Беше дълъг път, за да стигна където съм сега. Не се въодушевявам прекалено много от всичко това, оставам приземен".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase