Забавлението с Южени Бушар си каза думата, Григор се изстреля нагоре с 6 места. Снимка: Ройтерс

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров достигна нов връх в кариерата си, след като от днес вече е под №16 в световната ранглиста при мъжете.

Първата ракета на България вече има 2130 точки в актива си, след като през уикенда триумфира на силния турнир в мексиканския град Акапулко. Това бе втора титла на хасковлията след успеха му в Стокхолм през миналия сезон.

22-годишният състезател осъществи скок с цели шест позиции, печелейки най-много места от всички тенисисти в Топ 30. Българинът е само на 655 точки от десетия в света Жо-Вилфред Цонга.

В същото време в Топ 10 има само три промени и те са свързани с пропадането на аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро с две места, като по този начин Томаш Бердих и Анди Мъри се изкачиха с по една позиция нагоре.

Лидер остава испанецът Рафаел Надал, следван от Новак Джокович и Станислас Вавринка. 17-кратният победител в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер остава осми след титлата си в Дубай, но той е на около 500 точки зад четвъртия в света Давид Ферер.

Вижте позициите на играчите в Топ 10 при мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase