Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити с пищна церемония. Церемонията на олимпийския стадион "Фишт" бе изгледана от около 40 000 зрители на живо. Тя беше открита с химна на Русия и бе посветена изцяло на руската култура.

Домакините показаха чувство за самоирония, повтаряйки нарочно гафа от откриването с неотворилия се пети олимпийски кръг.

Първи своето знаме изведоха състезателите на Русия, победители в класирането по медали. Домакините бяха решили всички техни шампиони заедно да носят руския флаг под възторженото приветствие на публиката на Олимпийския стадион.

След това започна Парадът на спортистите. 2686 атлети се бориха за разпределението на 98 комплекта медали. Никола Чонгаров бе знаменосец на България.

На стадион "Фишт" имаше и изпълнение на корейски артисти, като препратка към следващите Зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьончан.

На заключителната церемония главни действащи лица бяха талисманите на игрите в Сочи - снежният леопард, мечката и заекът. Осемметровите леопард и мечка се поклониха и на сцената се появиха 800 деца от детски хор със запалени свещи в ръце и започнаха да пеят знаменитата песен "До свиданья, Москва", която звучеше и на церемонията по закриването на летните олимпийски игри в Москва през 1980-та година.

Осемметровият бял мечок Мишка се приближа към чашата с олимпийския огън и започна да духа  огъня, а в същото време децата загасиха своите свещи.

Олимпийският огън угасна, а от дясното око на мечока Мишка потече огромна сълза . И така, олимпийският огън в Сочи угасна, а зимната олимпиада е вече история.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

emil.popov.35

преди 10 години

Най-добрата Олимпиада за всички времена според мен! Поздрави за Русия и за всички допринесли за това!

129

Анонимен

преди 10 години

ДО българин-тези стадиони и писти за слалом шортрек ще са много добре дошли за спортистите в Русия няма да си харчат парите във Франция до сега в Русия е нямало такива писти нямало е къде да тренират е сега има както има в Италия Франция в това не виждам нищо лошо а напротив пистите ще ги използват руските граждани а и не само руските а за тунелите ти си *** това е инфраструктура има път между Пловдив и софия и ко тея хора живата си само по патя ли ще го прекарат

128

Анонимен

преди 10 години

Кич,помпозност и далеч от добрия вкус.Управляващите в Русия са все същите .Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.Къде е велика Русия от преди 1917год.Изводът е железен и не подлежи на съмнение..Където стъпи комунистически крак,там трева не расте.

fallback