fallback

Общ преглед

 

Легендарните британски фигуристи Джейн Торвил и Кристофър Дийн „взривиха“ снощи Олимпийската зала в Сараево с прекрасния си танц „Болеро“, с който спечелиха олимпийската титла на Зимните игри в Сараево през 1984 г., съобщиха медиите в босненската столица.

Преди точно 30 години Джейн Торвил и Кристофър Дийн записаха имената си в историята на фигурното пързаляне, спечелвайки олимпийското злато, като всеки от съдиите им даде максималната оценка /6/.

Никога преди това и никога след това не се е случвало някой да получи максимална оценка от всичките девет съдии за изпълнение във фигурното пързаляне.



В рамките на отбелязването на 30-годишнината от Зимните олимпийски игри '84 снощи в Олимпийската зала „Зетра“ зрителите присъстваха на зрелищен спектакъл с участието на босненски и британски фигуристи.

Когато на леда излязоха Торвил и Дийн, публиката ги посрещна с гръмки аплодисменти. „Благодаря ви за всичко отпреди 30 години и ви благодаря за тази вечер“, каза Кристофър Дийн, обръщайки се към публиката.

Джейн Торвил и Кристофър Дийн показаха, че все още са в отлична форма.

Двамата фигуристи посетиха Сараево през 1998 г., малко сред края на кървавата война. Вчера Дийн каза пред медиите, че е приятно впечатлен от възстановената столица на Босна и Херцеговина, пише „Ютарни лист“. „Все още се виждат белезите от войната, но съм приятно изненадан от възстановяването на града в сравнение с последното ми посещение през 1998 г.“, каза британецът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

До 11Стигнахме до КГБ, защото ,,силните на деня,, вкл. и бившето КГБ, днес ФСБ, се постара така да съсипе живота на хората, че ни е през трите букви кой е бил някакъв си шампион от Сарайево преди сърбите да направят на бербат тая спокойна и богата страна Босна и Херцеговина.

10

Анонимен

преди 10 години

Не мога да разбера как от ,,Болеро,, на Равел стигнахте до ,,кой беше шеф на КГБ еди-коя си година,,? Много се е политизирал животът в България, явно.

9

?:)

преди 10 години

Номер 9,А когато Андропов го избраха на мястото на Брежнев, кой стана шеф на КГБ, аз ли?:) Написах ,,един от шефовете,, а не ,,шефът,,. Или искаш да ми кажеш, че Горбачов не беше от КГБ?:)

fallback