Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще бъде възнаграден с нов договор, ако успее да финишира с тима в челната четворка и така пред отбора се отвори възможност да играе в Шампионската лига, пише английското издание "Телеграф".

"Червените" са във възход и отборът демонстрира страхотен футбол в последно време, а доказателство за това е убедителната победа с 5:1 над Арсенал през уикенда, която със сигурност е накарала "Мърсисайдци" да мечтаят и за нещо повече от топ 4.

Собствениците на Ливърпул от "Фенуей Спортс Груп" ясно виждат прогреса на отбора през този сезон, но предложение за нов контракт едва ли ще бъде отправено преди края на настоящата кампания и то само при постигане на споменатите по-нагоре резултати.

Босовете на отбора нямат никакво време да избързват с предложението, тъй като не искат да създават ненужно отклоняване на вниманието по време на може би най-стабилния период на отбора през последните години.

В контракта на Роджърс има опция за удължаване с още една година, като самият той разкри това. Самият мениджър на "Мърсисайдци" обаче също както собствениците на отбора не бърза да преговаря за нов договор, тъй като в момента е концентриран върху изявите на отбора.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase