Пирло бе избран за №1 от своите колеги. Снимка: Ройтерс

Шампионът на Италия Ювентус логично заслужи признанието на съперници и колеги. Торинци получиха най-много награди на церемонията по връчването на Футболните Оскари, организирана от Асоциацията на професионалните футболисти на Апенините.

За играч на годината бе обявен халфът на торинци Андреа Пирло. И на 34  години италианският национал си остава незаменим диригент в средата на терена, около който се върти играта на неговия тим. "Това е най-голямото признание, защото за мен са гласували колегите ми", коментира победителят.

Треньор на годината стана Антонио Конте, а в идеалния отбор попаднаха четирима футболисти на Ювентус.

За най-добър вратар бе избран Самир Ханданович от Интер, който бе предпочетен пред Буфон от Юве и Маркети от Лацио. При десните защитници спечели Кристиян Маджо от Наполи, изпреварил съотборника си Сунига и ювентинеца Лихтщайнер. В центъра на защитата бианконерите Бардзали и Киелини отвяха конкуренцията в лицето на Маркиньос (преминал от Рома в ПСЖ), Огбона (Торино/Юве), Астори (Каляри) и Бонучи (Юве). На левия фланг на отбраната №1 стана Матия де Шильо от Милан, предпочетен пред Паскуал (Фиорентина) и Лулич (Лацио).

Местата в средата на терена бяха окупирани от шампионите на Италия Пирло и Видал, и Борха Валеро (Фиорентина). Техни конкуренти бяха Диаманти (Болоня), Де Роси (Рома), Хамшик (Наполи), Куадрадо (Фиорентина) и други двама представители на бианконерите – Погба и Маркизио.

В атака за най-добри бяха избрани Марио Балотели (Милан), Антонио ди Натале (Удинезе) и Единсон Кавани (Наполи/ПСЖ). Те изпревариха Клозе (Лацио), Ел Шаарави (Милан), Вучинич (Юве), Паласио (Интер), Йоветич (Фиорентина/Ман Сити) и Тоти (Рома).

За най-добър играч в Серия В през 2013 г. пък бе обявен Доменико Берарди от Сасуоло. Съдия №1 стана Никола Рицоли, който пребори Джанлука Роки и Даниеле Орсато.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase