Мариана Георгиева Снимка: архив, Булфото

Успехът на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия и злощастно загубения мач срещу Рафаел Надал му донесоха куп похвали от специалисти, фенове.

Към тях се присъедини и държавата в лицето на спортната ни министърка проф. Мариана Георгиева.

Тя изпрати лични поздрави до най-добрия ни тенисист чрез шефа на федерацията по тенис Стефан Цветков.

"За пореден път Григор Димитров показа на спортния свят, че мечтите стават реалност, когато човек е последователен и убедителен в своите намерения и работа", пише в честитката на Георгиева.

Още по темата
Според нея фактът, че имаме за първи път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показва възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис.

"Като спортен министър съм горда с личности като него. Чрез спортната дипломация Гришо прави много за нашата страна. За пореден път доказа, че е избрал правилния начин на подготовка, точните хора в неговия щаб и резултатите са налице. Да затрудниш Рафа Надал и накрая великият испанец да признае, че късметът в този мач е бил на негова страна – какво по-голямо доказателство за възможностите на Гришата", завършва поздравителния адрес спортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase