Снимка: БГНЕС

Президентът на България Румен Радев се срещна с националния отбор на Европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща, съобщи БФХГ.

Държавният глава се видя с Боряна Калейн, Стилияна Николова, Елвира Краснобаева и с техните треньорки, като ги поздрави за постигнатите успехи на състезанието.

Радев пристигна в зала "Ласло Пап" за финалите на отделните уреди при жените, за да подкрепи българските грации. След това той връчи златното отличие на Боряна Калейн, която стана шампионка на финала на обръч. Част от делегацията на президента са бившият министър на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на София Васил Терзиев.

България има девет медала от шампионата до момента - четири златни, два сребърни и три бронзови. Вчера българките завоюваха три титли - на Стилияна Николова в многобоя, на ансамбъла в многобоя и отборно жени, а днес Боряна Калейн стана първа на обръч. Стилияна Николова взе сребро на обръч, Калейн бронз на бухалки, а Краснобаева бронз на лента. Девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова са съответно със сребро на лента и бронз на топка на финалите на отделните уреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase