Снимка: Dnes.bg

Легендата на българския футбол Христо Стоичков посочи корупцията във футболните първенства през годините като основна причина за липсата на качествени футболисти. Той не каза дали е изненадан от представянето на националния ни отбор по футбол.

„Има си хора да се оправят дали са се класирали и дали не, даже не съм гледал мачовете, защото не бях в България.”, съобщи пред журналисти в Пловдив Христо Стоичков.

На въпроса дали някой може да направи чудо, за да заиграят националите както трябва, Стоичков отговори:
„Всички бяхме до чудото, видяхме, че с чудо не става.”
Попитан какво е решението на ситуацията с намирането на по-добри играчи за родния футбол, „златната обувка” отговори: „Да си намерят по-добри и да ги посадят и да няма корумпирано първенство - това, което беше по наше време”.

На въпроса дали е получил оферта от футболен клуб, за да го тренира, Христо Стоичков отговори, че отива на почивка.

В Пловдив той показа най-ценния европейски футболен трофей - Купата на Шампионска лига. Трофеят пристигна с двуетажен автобус, а Стоичков е единственият българин, който го е печелил.
Според самия Христо Стоичков има родни играчи с потенциал да извървят неговите стъпки.

„Много потенциал има в децата, които идват отдолу - Тодор Неделев има шанс, Георги Миланов, Симеон Славчев и Антонио Вутов – това са футболисти, които тепърва започва да играят в големия футбол – нека първо да излязат в чужбина, да се утвръдят като титуляри и всичко ще дойде само”, каза още Стоичков.

В Пловдив с Купата на Шампионска лига се снимаха стотици футобли фенове и едни от легендите на българския футбол през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase