Снимка: БТА

Световната №2 Виктория Азаренка се класира на финала на US Open за втора поредна година, след като победи италианката Флавия Пенета с 6:4, 6:2 в първия полуфинал на схемата при жените.

 "Толкова съм развълнувана. Пътят към финала се оказа много дълъг. Чувството да имам възможността да се боря за трофея е невероятно", каза 24-годишната първа ракета на Беларус, цитирана от "Евроспорт".

Двете състезателки бяха изключително колебливи в своите сервис геймове, допускайки 13 пробива за 18-те гейма.

Макар да спаси цели пет сетбола в първата част на мача, Пенета преклони глава и загуби първия сет с 4:6 гейма. След три поредни пробива в началото на втория сет Азаренка бе тази, която първа удържа подаването си, откъсвайки се напред в резултата с два гейма.

Пенета успя да си върне пробива, но на свой ред отново бе пробита, като до края на мача тя не успя да спечели нов гейм и логично загуби. На финала Азаренка ще спори със Серина Уилямс или с китайката На Ли.

Както е известно, преди година Серина стигна до една от най-сладките титли в кариерата си, когато обърна Азаренка във финала, изоставайки с 3:5 гейма в решителния трети сет.
 

Още новини за тенис вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase