Блан може да поеме ПСЖ. Снимка: Ройтерс

Лоран Блан ще бъде новият треньор на Пари Сен Жермен и така сагата около раздялата на клуба с Карло Анчелоти ще приключи.

Телевизия „Белн Спорт“, която е собственост на президента на парижани Насер Ал Келайфи съобщи, че бившият френски национал е приел да подпише за 2 години със столичани.

47-годишният Блан бе без работа през последната година, след като миналото лято напусна поста си на национален селекционер след 2 години на поста. Преди това той води успешно Бордо в продължение на 3 сезона като стана шампион на страната през 2009-а и спечели и Купата на Лигата.

Засега все още новината не е потвърдена официално, но се счита, че с намирането на нов треньор за ПСЖ се преодолява и основната пречка пред освобождаването на Карло Анчелоти, който пък ще подпише с Реал Мадрид.

Очаква се съвсем скоро испанският клуб да обяви най-после идването на италианеца и така сапунената опера да свърши, след като тимът от Мадрид вече 3 седмици е без треньор.

Реал обаче все пак ще трябва да плати неустойка за Анчелоти, който имаше още година по договора си с ПСЖ. Възможно е част от сумата да бъде дадена дори от самия треньор, който силно иска да напусне Париж.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase