Гьотце е готов да даде всичко от себе си срещу бъдещия си отбор. Снимка: Ройтерс

Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце увери, че ще даде всичко от себе си срещу своя бъдещ отбор Байерн Мюнхен във финала на Шампионската лига, който ще се играе на стадион "Уембли" в Лондон, на 25-и май.

"Колко съм мотивиран да победя бъдещия си работодател Байерн Мюнхен? Една победа на финала на Уембли другата седмица, в моя последен мач за Борусия Дортмунд, би била най-страхотното нещо за мен", сподели Гьотце пред вестник "Билд".

"Искам на всяка цена да взема участие във финалния мач на Шампионската лига и ще дам всичко от себе си за Борусия в този двубой. Искам да помогна на отбора, за да можем да грабнем трофея."

"Вече се чувствам по-добре, в добро състояние съм. Правя всичко възможно, за да мога да бъда във възможно най-добра спортна форма за мача на Уембли", завърши Гьотце.

Медиите в Германия вече правят паралели между него и Лотар Матеус. Последният пропусна дузпа за своя Борусия Мьонхенгладбах на финала за купата на Германия през 1984 срещу своя бъдещ тим Байерн Мюнхен.

Почти същото се случи и с настоящия бранител на баварците Данте, който профука дузпа срещу Байерн с екипа на Гладбах в полуфинален сблъсък за купата на Германия.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase