Григор Димитров. Снимка: Reuters

Швейцарецът Станислас Вавринка спря устрема на Григор Димитров и го елиминира в третия кръг от силния "Мастърс" в Мадрид, стигайки до успех с 3:6, 6:4, 6:1.

15-ият в световната ранглиста показа изключителна физическа издръжливост за разлика от Гришо, който усещаше умора и това си пролича в третия сет.

В 1/4-финалната фаза швейцарецът ще срещне Жо-Вилфред Цонга, а Димитров ще се отдаде на известно време почивка.

Срещата започна по прекрасен начин за първата ракета на България и нашето момче стигна до първите си точки за пробив при 2:1 гейма в своя полза.

Хасковлията имаше аванс от две точки за пробив и успя да се възползва от първата такава, за да пробие швейцарския си противник.

За съжаление на българина неговият опонент също стигна до две точки за пробив.

Гришо успя да ги спаси, но швейцарецът стигна до трета такава след уникално разиграване. При поредното дълго разиграване Димитров изкара топката в аут и пробивът бе върнат.

При 4:3 българинът стигна за втори път в първия сет до две точки за пробив. Първата точка бе спасена, но при втората Вавринка направи много сериозна грешка. Така Гришо стигна до аванс от 5:3 и сервиране за сета.

Младата надежда на световния тенис затвърди пробива си и спечели първия сет в мача с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, като Григор не спираше да изумява със страхотните си изпълнения на корта.

Двамата си взимаха подаванията, но при 3:3 след няколко изморителни минути нашето момче стигна до точка за пробив.

Вавринка от своя страна спаси точката за пробив, а след това с две поредни точки взе подаването си и дръпна с 4:3.

Швейцарецът стигна до два сетбола при 5:4 в своя полза след две непредизвикани грешки на българина. Той се възползва от първия такъв и спечели сета.

Третият сет започна отново равностойно, но при 2:1 в своя полза Вавринка стигна до точка за пробив. Той успя да се възползва от нея и стигна до аванс от 3:1.

Преднината на швейцарския тенисист набъбна с още един гейм, след като затвърди пробива си. Надмощието на Вавринка продължи и той стигна и до втори пробив, с който стигна до аванс от 5:1. След това си взе подаването на нула и спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase