Пол Гаскойн Снимка: архив, Reuters

Пропадналият напълно Пол Гаскойн, който се бори за живота си в американска клиника, е пиел по 2 литра джин и 15 бири на ден, разкрива негов приятел.

Алкохолизиралият се напълно бивш английски национал на практика е стигнал дъното и неслучайно играчите от Висшата лига събират средства за лечението му.

Според Шейн Абът освен това Газа взимал по 30 таблетки Валиум ежедневно и посягал към кокаина. Той дори разпространи видео-клип, на който се вижда как бившият футболист едвам стои на краката си и опитва да остане в съзнане след поредния запой.

Мнозина от настоящите звезди, сред които Джак Уилшър, Стивън Джерард, Уейн Руни и Франк Лампард участваха в кампанията да се помогне на Гаскойн.

Средства дариха още Джейми Реднап, Гарет Саутгейт, Крис Уодъл и превърналият се в холивудска звезда Вини Джоунс.

Звездата на Англия от световното първенство през 1990 година, от дълги години се бори със зависимостта си към алкохола, но така и не може да се изчисти.

“Аз намерих начих да се справя с пиенето, но честно казано не виждам голяма надежда за Пол. Преди време бяхме заедно в някои телевизионни програми и определено знаците, които видях, не са добри. Той е твърде самотен, иска да угоди на всички и това му пречи”, заяви друг бивш играч на Англия – Джими Грийвс.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase