Робин ван Перси вкара един гол на УБА за победното 2:0. Снимка: Ройтерс

Манчестър Юнайтед победи с 2:0 УБА на "Олд Трафорд" и запази преднината си от седем точки пред преследвачите от Манчестър Сити в битката за първото място във Висшата лига.

"Червените дяволи" стигнаха до трите точки след автогол на Гарет Маколи още в 9-ата минута и попадение на резервата Робин ван Перси в продължението на мача.

Юнайтед изигра страхотно първо полувреме, в което тотално разнебити играчите на УБА, създаде поне половин дузина чисти голови положения, успя да поведе в резултата и се прибра с преднина на почивката.

През втората част обаче играчите на Сър Алекс свалиха оборотите, подцениха сериозно гостите и това можеше да им изиграе лоша шега и да загубят ценни точки.

Футболистите на УБА заслужават само добри думи за представянето си в този мач и ако бяха малко по-настоятелни можеха да стигнат до точката. Трябва да се отбележи, че и веднъж гредата спаси Юнайтед през второто полувреме.

Титуляри за домакините започнаха Неманя Видич и Шинджи Кагава, които дълго време лекуваха контузии. В състава обаче ги нямаше в началото Робин ван Перси, Уейн Руни, Хавиер Ернандес и Рио Фърдинанд.

 

Подробности за мача прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase