Между Румениге и Кайзера има напрежение...Снимка: Ройтерс

Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер публично нападна изпълнителния директор на клуба Карл-Хайнц Румениге.

Причината: острите критики на "Кале" Румениге към отбора след двете поредни равенства срещу Нюрнберг и Валенсия, в които баварците играха над 75 минути с човек повече, но не показаха истинските си възможности.

В събота последва гръмка победа с 5:0 над Хановер и в Мюнхен отново имат повод за усмивки, но въпреки това Бекенбауер си позволи да разкритикува Румениге.

"Човек може да предизвика криза с подобни изказвания. Когато критикуваш собствения си отбор по такъв начин, медиите могат да предизвикат истинска криза", каза Бекенбауер пред "Скай".

"Смятам за грешно подобно мнение да се изразява публично, то трябва да остане вътре в отбора. И не се учудвайте, ако се зададе криза", допълни 67-годишният двукратен носител на "Златната топка" по адрес на Румениге, който също е печелил най-престижния индивидуален приз два пъти.

"Човек не трябва да се изказва така критично по всяко време без почивка, няма смисъл от това, защото изкуствено може да се създаде безпокойство."

"Юп Хайнкес? Ще съм най-щастливият човек, ако той остане да води отбора още една или две години", завърши Кайзера.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase