Снимка: Булфото

Турският елитен Анталияспор проявява сериозен интерес към защитника на Лудогорец Йордан Минев. Клубът, който се намира на втора позиция в първенството на Югоизточната ни съседка иска да събере бека с неговия брат близнак - Веселин.

Договорът на бившият футболист на ЦСКА със зелените изтича през лятото, като ръководството на шампионите все още влязло в преговори за нов. Минев направи силни мачове за разградчани, които успяха да му спечелят място в националния отбор.

Той е титуляр в селекцията на Любослав Пенев във всички световни квалификации - с Италия (2:2), Армения (1:0), Дания (1:1) и Чехия (0:0). Именно в мачовете на държавния тим Данчо е бил забелязан от скаути на турския клуб.

Данчо Минев е сред любимците на Ивайло Петев. През миналия сезон младият наставник на шампионите го използва като ляв краен бранител, заради липсата на класен такъв. След привличането на Жуниор Кайсара обаче той го върна отдясно.

Откакто дойде в Лудогорец през лятото на 2011 близнакът изигра над 40 мача за клуба във всички турнири. Той заедно с Дяков, Барт и Гулдан са сред най-често използваните от Петев играчи. Затова треньорът е призовал ръководството да направи всичко възможно, той да остане в клуба за още поне сезон.

Интерес към 31-годишният футболист има и от израелски клубове. Според правилата на ФИФА и УЕФА Данчо може да подпише предварителен договор още през януари, който да влезе в сила от лятото, без разградчани да получат трансферна сума.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase