Майкъл Фелпс прави чудеса, а бюрократите си намират работа. Снимка: Reuters
fallback

Най-титулуваният олимпиец - Майкъл Фелпс, е под заплахата да бъде лишен от медалите, които извоюва на Летните игри в Лондон.

Плувната торпила от САЩ бил нарушил рекламния регламент на МОК, снимайки се във фотосесия за световноизвестна френска модна къща.

Кадрите били публикувана миналата седмица в "Уолстрийт Джърнъл" и в много други влиятелни западни издания, предадоха световните агенции.

Според регламента на МОК, олимпийците нямат право да участват в рекламни кампании или други акции с комерсиална цел, които нямат отношение към Игрите в периода от 18 юли до 15 август.

За подобно провинение са предвидени различни наказания - от парични глоби до отнемане на медали. Точно това заплашва и Фелпс.

Агентът на плувната звезда - Питър Карлайл, отхвърли възможността носителят на 22 отличия от форума под петте преплетени кръга да изгуби медалите си от Лондон.

Той твърди, че Куршума от Балтимор не е нарушил правилник номер 40. Според него плувецът не е дал съгласието си за рекламата.

Американски спортисти вече се обявиха срещу правилника.

Подобен казус се появи и около втория най-бърз човек на Олимпийските игри Йохан Блейк, който бяга в спринтовете на 100 и 200 м с часовник за 500 хил. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

az

преди 11 години

плувците са с най-красивите мъжки тела, да ме извиняват културистите, футболистите и другите спортисти. Лично мнение :)

20

м-да...

преди 11 години

Лаком гз кръв с.ре!

19

дим

преди 11 години

голяма наглост е това!по-добре да замълчат и да се преклонят!

fallback