Виктория Радева е най-добрата шахматистка в ЕС сред 12-годишните момичета. Снимка: Славей Радев
fallback

Един от най-големите таланти на родния шах - 12-годишната Виктория Радева, стана шампионка на Европейския съюз по шахмат за момичета до 12 години.

Талантливото българско момиче спечели юбилейното десето състезание по класически шахмат, което се проведе в австрийското градче Мюрек от 1 до 9 август.

На първенството България бе представена от 3 момичета и 3 момчета във различните групи, като шампионка във групата момичета до 12 г. стана Виктория Радева. След младата пловдивчанка се класира ирландката Диана Мирза, а трета е Естир Морвай от Словения.

По този начин световната вицешампионка Виктория Радева добави още едно отличие в кариерата си. Само преди месец тя стана трета на Европейското първенство по ускорен шах, където контролата е 20 мин.

Другите български деца на турнира в Мюнстер също записаха впечатляващи резултати. В групата момичета до 10 г. Гергана Пейчева зае второ място след Яна Шнийдер от Германия, а при момчета до 14 г. Емил Стефанов остана 4-ти.

Сега пред младите шахматисти предстои ново предизвикателство-от 16 до 26 август те ще вземат участие в шампионата на Европа във Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Браво на детето

преди 11 години

Браво мило момиче! Ако четеш коментарите-не обръщай внимание на злобата-тя е присъща за българите.Надявам се в Австрия да не си видяла такова "чудо",наречена завист.Продължавай все така и хич да не ти пука.И ще перефразирам Къци Вапцаров-който може повече-да го направи...А който не може да направи нищо-поне да не се излага да пише тъпотии.Още веднъж-браво и пожелания за нови успехи!И не забравяй-ти си българка-обградена от много завист!

20

Анонимен

преди 11 години

,И при наличие на такъв успех-да пишеш срещу дете групости-това и направо върха на простотията.Ей затова няма да се оправим-щото има такива простаци.Иначе-Браво!Благодарение на медала на Вики и на Гергана Пейчева-българия е на 5 място,и то по нещо хубаво,а не на 1-во място по аборти,убийства,наркотици,кражби,проституция.БРАВО ВИКИ!Добре че има още такива като теб да ни даваш надежда за промяна

19

а

преди 11 години

Мноо си *** /а/...Искаш ли да се пробваш да вземеш и ти купа,но в конкурс по тъпота?Няма да имаш конкуренция- да знаеш...

fallback