Александров (вдясно) не можа да вземе медал. Снимка: Ройтерс

Българският боксьор Александър Александров-Памперса загуби своя 1/4-финален сблъсък в най-леката категория до 49 килограма на летните олимпийски игри в Лондон и отпадна от турнира. Нашето момче преклони глава пред тайландеца Каео Понгпрайон с  10:16 (3:3, 4:6, 3:7) точки.

Срещата започна с много добра защитна игра и на двамата състезатели, които изчакваха грешка на своя съперник, преди да предприемат офанзивни действия.

Сашко се отличи с прекрасен ъперкът, който му даде леко предимство в ситуацията. Последва десен прав, но азиатецът отново демонстрира хубава защита. След това десен прав в лицето на българина поизравни играта.

В края на партията резултатът бе 3:3, като трима от петимата съдии дадоха предимство на тайландеца и само един от тях даде предимство на нашия състезател.

Във втория рунд Александров вдигна темпото и потърси бърз завършек на атаката, но и в същото време той показваше отлична защита. Боксьорите си размениха по няколко удара, в които леко предимство имаше Понгпрайон. Рундът завърши с 6:4 точки в полза на тайландеца.

Опрян до стената, българинът моментално се впусна в мощни атаки в началото на третата партия. Той се отчете с хубав десен прав, но опитният тайландец запазваше своето предимство в резултата.

Половин минута преди края на срещата Сашо опита серия, но неговите удари не бяха чисти. Александров реши да търси завършващ удар, но за съжаление получи такъв и така двубоя приключи със загуба за нашето момче с 10:16 пункта.

Още новини от Олимпиадата в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase