Снимка: Булфото
fallback

Мария Гроздева и Антоанета Бонева не успяха да намерят място във финала на 25 метра спортен пистолет (жени) на олимпийския турнир по спортна стрелба на Игрите в Лондон.

Една от големите надежди на България за медал - Мария Гроздева, регистрира равен седми резултат 583 точки с още две състезателки в сериите, но след престрелка българката остана зад борда на осемте финалистки.

Както е известно, Гроздева е двукратна олимпийска шампионка в тази дисциплина. Тя не успя да влезе във финала и на 10 метра пневматичен пистолет преди дни.

Изключителен малшанс преследва и другата ни участничка на пистолет при жените Антоанета Бонева, която отново не успя да влезе във финала за една точка.

Състезателката от Търговище записа резултат 582 и остана десета в крайното класиране на 25 метра пистолет.

Същото се случи и преди три дни, когато една точка раздели Бонева от участие във финала на 10 метра пневматичен пистолет.

С първи резултат във финала влезе корейката Ким Дж, която с резултат 591 точки подобри олимпийския рекорд в сериите на дисциплината.

Световният рекорд на 25 метра пистолет все още принадлежи на българката Диана Йоргова, която през далечната 1994 година постигна недостижимите 594 точки.

Още новини от олимпиадата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

да

преди 11 години

В стрелбата можеш да не тренираш с години. Даже, ако тренираш по-малко, си по-добре.

10

така

преди 11 години

Каквото и да дрънкате двечките, присъствието на Антоанета те изнерви, както и твоето нея. Била си и кумир. Дрън, дрън. Важното е любовта да върви. Не палачи дете.

9

а

преди 11 години

Марийче, къде са медалите?

fallback