Валентин Христов (в дясно) на стълбичката на победителите. Снимка: Reuters

Българският щангист Валентин Христов, който се състезава за Азербайджан, спечели бронзов медал в категорията до 56 килограма на Олимпиадата в Лондон.

18-годишният Валентин Христов, чийто треньор е бившият световен и европейски шампион Златан Ванев, спечели бронзовия медал с 286 килограма в двубоя (127 килограма в изхвърлянето и 159 килограма в изтласкването).

Шокиращо олимпийски шампион стана състезаващият се в група Б на категорията Чол Юн Ом (КНДР) с двубой от 293 килограма. Соченият за фаворит Ву Джинбиао от Китай, който е световен шампион в дисциплината, остана със сребърен медал след двубой от 289 килограма.

Същевременно най-добрата българска състезателка Петя Неделчева спечели първата си среща от олимпийския турнир по бадминтон в Лондон. Неделчева, която е поставена под номер 15, се наложи над Алесия Зайцева (Беларус) с 21:7, 21:19 за 39 минути.

Възпитаничката на Орлин Цветанов нямаше никакви проблеми в първия гейм, който спечели само за 14 минути. Вторият беше по-оспорван, но като цяло Петя не изпусна инициативата през цялото време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase