Цветана Пиронкова събра погледите на летище "София". Снимка: Булфото

Първата ракета в женския ни тенис Цветана Пиронкова ще отмаря с цялата си фамилия под един покрив по време на Олимпийските игри в Лондон, чийто старт е в петък.

При заминаването за Албиона пловдивчанката напомни, че като всички колеги от тениса и партньорът си на двойки – Григор Димитров, тя ще спи извън Олимпийското село.

Самият турнир ще се проведе на „Уимбълдън“, на чийто кортове Пиронкова се чувства като у дома си, след като достигна до полуфинал и четвъртфинал в две поредни години (2010, 2011).

Още по темата
Домакините имаха на разположение 20 дни, за да приведат „Ол Ингланд Клуб“ в перфектен вид.

"Последните ми турнири бяха на червено, но няма да имам проблеми да се адаптирам към тревата. Няколко дни тренирах в Пловдив на корт, който е близък до тази настилка. Обичам да играя в Лондон, чувствам добре. Не искам да правя прогнози", заяви Пиронкова, която отлетя заедно със своя баща и треньор Кирил.

Цветана коментира, че би било чудесно да играят с Григор Димитров и в олимпийския турнир Лондон 2012 на смесени двойки, но дали това ще се случи зависело от решението за четирите „уайлд кард”.

Звездата нямала предпочитания за съперничка за жребия, който ще се тегли утре, турнирът пък започва в събота.

Иначе хората по поддръжката на свещената трева на „Уимбълдън“ трябваше да се справят без бензинови резачки. Мерките на организаторите бяха, за да бъдет предотвратени отделянето на вредни емисии във въздуха.

Персоналът се погрижи тревата под краката на Цвети и Гришо да бъде подкастрена с електрическия вариант на машинките.

С Цвети за Лондон отлетяха и щангистите Иван Марков и Милка Манева, 43-годишната дебютантка Петя Луканова и Антон Ризов (спортна стрелба), както и лекарят на олимпийската делегация д-р Стефан Стругаров.

"Спокойна съм. Чувствам се добре, както на всяка състезание. Като подготовка всичко премина гладко. Финал за мен ще бъде много добро представяне", каза Луканова на летище "София".

Точно 107 спортисти от цял свят пък ще пропуснат игрите заради положителни допинг проби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase