Волейболистите и представителите на спортната гимнастика бяха сред олимпийците ни при издигането на българския флаг в Лондон. Снимка: БОК

Българският трибагреник вече се вее в Олимпийското село в Лондон.

На издигането на знамето вчера присъстваха състезатели и треньори от мъжкия национален отбор по волейбол, спортната стрелба, стрелбата с лък, спортната гимнастика и бадминтон, генералният секрeтар на БОК Белчо Горанов и посланик Константин Димитров.

Още по темата

40-минутната церемония включваше феерично изпълнение на местни танцьори, облечени в пищни пъстри костюми, последвано от приветствие на кмета на Олимпийското село.

Днес  за Лондон заминава и част от акредитираните български журналисти. Във вторник по обед нова група спортисти ще отлети за английската столица.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Лондон ще са последното състезание за капитана на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска.

Тя иска да приключи кариерата си с отличие, да запише висше образование, а през септември да се омъжи.
Под венчилото ще мине и още една от гимнастичките - Катрин Велкова.

В момента грациите са на лагер във Франция.

Със скромна церемония в жилищен блок в Лондон вчера бе отбелязана 40-та годишнина от Олимпийските игри в Мюнхен, по време на които палестински терористи убиха 11 израелски атлети.

Уважилите тъжния повод изразиха съжаление, че на откриването на форума в петък организаторите не са предвидили да бъде почетена с едноминутно мълчание паметта на убитите израелски спортисти, посочва вестникът.

"Международният олимпийски комитет има моралното задължение да почете паметта на 11-те атлети, треньори и съдии. Не защото те бяха израелци, а защото бяха олимпийци и бяха убити по време на Олимпийските игри, заяви генералният секретар на Израелския олимпийски комитет Ефраим Зингер пред всекидневника „Таймс ъв Израел“.

Според шефа на МОК Жак Рох церемонията по откриването в петък "не е подходящата сцена, на която да бъде почетена паметта на загиналите", въпреки че политици от САЩ, Израел и Германия се опитаха да окажат натиск върху МОК, подчертава „Таймс ъв Израел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase