Снимка: Reuters
fallback

Фернандо Алонсо направи поредна заявка за спечелване на световната титла във Формула 1 през този сезон, след като спечели победа в Гран При на Германия на пистата Хокенхайм.

Асът на Ферари стартира от първа позиция и води колоната от първата до последната обиколка.

Макар преследвачите му Фетел и Бътън да бяха постоянно близко до него, така и не го застрашиха.

Това бе втора поредна победа за Алонсо и трета през сезона. Благодарение на нея испанецът увеличи още преднината си начело в класирането, тъй като вторият в класирането Марк Уебър завърши едва 8-ми.

На второ място в днешното състезание финишира Себастиан Фетел, който успя да изпревари в предпоследната обиколка Дженсън Бътън, макар и стюардите да обявиха, че ще разследват маневрата.

Подробностите за надпреварата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Cortez

преди 11 години

"На второ място в днешното състезание финишира Себастиан Фетел, който успя да изпревари в предпоследната обиколка Дженсън Бътън, макар и стюардите да обявиха, че ще разследват маневрата."Забележкйа за крайното класиране: Себастиан Фетел не е на второ място, а на пето с +23.7 сек. Стюардите го наказаха с 20 сек. (времето за директно реминаване през бокса) заради неправилното изпреварване на Дженсън Бътън.

19

Анонимен

преди 11 години

На мен пък Люис ми е най- симпатичен!

18

ГАД

преди 11 години

Браво,Алонсо!!!!!!Кефи ме адски!Натрий им носовете на всички,които те плюят!А за Шуми-БЕШЕ!!!!Минало бешало време!Да си беше останал в историята като велик,не сега да ми го пробутвате като велик.Сега е НИЩО!!!

fallback