Снимка: Ройтерс
fallback

Трикратният световен шампион по футбол Пеле изрази своето възхищение към европейския и световен първенец Испания, но уточни, че националният отбор на Бразилия от 1970 г. е по-добър от Ла Фурия.

Момчетата на Висенте дел Боске защитиха европейската си титла и станаха първият тим, който триумфира на три поредни големи международни форума, диктувайки модата през последните 4 години.

"Ако аз играех в момента, нашият отбор щеше да спечели срещу Испания, нямам никакви съмнения в това. Отборът ни от 1970 г. постави стандартите и всеки един тим се сравняваше с нас, за да види докъде е стигнал", заяви Пеле пред Ройтерс.

"Тези сравнения винаги ще бъдат налице, но в селекцията на Бразилия от 1970-а имаше по-добри футболисти от тези на испанския национален отбор в момента. Всъщност "Ла Фурия" притежава само двама-трима велики играчи", продължи с философските си размишления един от символите на латиноамериканската държава.

"Но без никакво съмнение настоящият национален отбор на Испания играе футбола, който на мен ми харесва най-много, когато става дума за последните две поколения футболисти", завърши Пеле.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Алекс

преди 11 години

2-3 - да бе.торес, иниеста, шаби, алонсо, фабрегас и касияс съвсем не са двама -трима....

20

Анонимен

преди 11 години

Май някой още отсега разбраха, че испанците пак ще мачкат в ''Най-великата футболна страна'' след 2 години...

19

панчо

преди 11 години

пеле,седи мирен бе брачед.виж коя година е сега

fallback