Снимка: Ройтерс
fallback

Кристиано Роналдо заяви, че ще стиска палци за Испания срещу Италия на финала на европейското първенство по футбол.

Неговата Португалия отпадна на полуфиналите на турнира точно от "Ла Фурия", но нападателят на Реал Мадрид настоява, че не приема лично загубата.

"Сега след като сме елиминирани, ще се надявам Испания да спечели турнира, защото много от играчите са ми приятели", коментира Роналдо пред вестник Сън.

Цели петима национали на Испания са съотборници на Роналдо в Реал Мадрид - Икер Касияс, Серхио Рамос, Раул Албиол, Алваро Арбелоа и Чаби Алонсо. И въпреки че през сезона на няколко пъти имаше репортажи за напрежение в съблекалнята на "белия балет" между лагера на португалците и този на испанците, оказва се, че това не е точно така.

"В мача не сме приятели, но след това сме. Когато мачът стигне дузпите, това е лотария. Късметът беше на тяхна страна и ги поздравих за победата".

Същевременно Роналдо за пореден път коментира и решението да остане пети в списъка за изпълнението на дузпите. Както е известно, заради пропуските на неговите съотборници, Португалия загуби още преди да се наложи той да изпълнява.

"Пауло Бенто ме попита дали искам да бия пети и аз казах "да". Понякога стрелям първи, понякога втори или трети. Но сега се съгласих да съм пети. Дузпата ми срещу Байерн Мюнхен в Шампионската Лига няма нищо общо. Знам, че щях да вкарам".

Още новини от Евро 2012 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Гошо Тъпото

преди 11 години

Италия ще...разкаже играта,на испанско...говорящите.

fallback