Контузията на десния крак на Георги Георгиев втрещи българите и приятелите на леката атлетика. Снимка: Reuters

Зловеща контузия на шампиона на България Георги Георгиев по време на пресявките на 100 метра шокира зрителите пред малкия екран и на Олимпийския стадион в Хелзинки, където се провежда европейското първенство по лека атлетика.

На една трета от спринта Джопето рязко намали, хващайки се за бедрото.

В опита си да тушира набраната скорост той падна, усуквайки дясното си коляно.

Възпитаникът на Валя Демирева беше изнесен на носилка и беше прегледан от светилото в травматологията и спортната хирургия проф. Толикура.

Финландецът оперира куп български шампиони, сред които Тереза Маринова, Даниела Йорданова, Момчил Караилиев, както и гимнастика Филип Янев и грацията Симона Пейчева.

Толикура назначил ядреномагнитен резонанс за Георгиев.

Според него атлетът ни има тежко дисторзио на дясната колянна става, разкъсани връзки, както и частично разкъсване на мускули и леки наранявания на вътрешния хрущял.

Контузеното коляно на атлета бе обездвижено с шина и той напусна медицинския център с патерици, придрижуван от лекаря на националния отбор д-р Ангел Лозанов.

Възпитаникът на Валя Демирева получи болки в бедрото по време на сериите на 200 м на първенството на страната преди две седмици. При заминаването си за Хелзинки той заяви, че проблемът е преодолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase