Играчите на Германия ликуват след гола на Марио Гомес. Снимка: Reuters
fallback

Германия победи Португалия с 1:0 в мач от втора група на европейското първенство по футбол. Двубоят се игра на стадион "Арена Лвов".

Германия бе по-добрият отбор през първото полувреме, но момчетата на Йоги Льов не успяха да материализират превъзходството си. Те дори имаха късмет, защото в последната минута преди почивката Пепе нацели напречната греда.

Двайсетина минути преди края на редовното време Марио Гомес засече с глава прекрасното центриране на Сами Кедира и нападателят на Бундестима матира перфектния в днешния мач Руи Патрисио, пращайки топката в долния му ляв ъгъл.

Пет минути преди края на мача Нани нацели напречната греда. Последва канонада към Нойер, но той и Бадщубер се превърнаха в герои за своя отбор след самоотвержени намеси. По този начин Германия се изравни на върха в групата, заедно с Дания. И двата тима имат по 3 точки, докато Португалия и Холандия остават без спечелена точка в група Б.

Подробности за мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

до Хер Флик

преди 11 години

На практика само фамилията му не е германска.Майка му е германка, роден и израстнал в Германия, роден език му е немския, баща му е германец с испански произход, баба и дядо му по баща са дошли като млади преди половин век.

59

Хер Флик

преди 11 години

Mарио Гомес- типично германска фамилия!

58

Latino

преди 11 години

Da ne zabravim sred nai-dobrite vav futbola sa Brazilia,Arjentina,Urugvai i dr. No Brazilia sa nai-dobrite.

fallback