Шоколадова перла Катрин Околие също ще бяга на турнира "Павел Павлов". Снимка: Dnes.bg

Премия от 50 хиляди лева за световен рекорд е предвидил организаторът на международния лекоатлетически турнир "Павел Павлов" в София този уикенд.

Шестото издание на надпреварата ще се състои на 9 юни (събота) от 18.30 часа на Националния стадион "Васил Левски“ в София.

Организатор е единственият лекоатлетически мениджър у нас Георги Павлов – син на покойния звезден спринтьор Павел Павлов. 

Над 200 атлети от 20 държави ще вземат участие.

В програмата на турнира са включени 17 дисциплини за мъже и за жени, като заявки за участие за подали състезатели от 20 страни.

Предвидени са и премии за европейски рекорд от 25 хиляди лева и за национален рекорд от 5 хиляди лева. Бонуси от по 100 лв. ще вземат лекоатлетите, които биха поставили рекорд, както и покрилите норматив "А“ за Олимпийските игри в Лондон.

Награден фонд е предвиден и за призьорите в отделните дисциплини (с изключение на 400 м за мъже, копие за мъже, 110 м с препятствия за мъже и 5000 м за жени).

Победителите ще вземат по 200 лв., а завършилите на второ място - по 150 лв., а финиширалите на трета позиция - по 100 лв.

Входът за зрители е свободен.

Балканското присъствие на състезанието ще бъде стабилно - от Сърбия, Гърция, Турция и Македония.

Кувейт, Катар, ОАЕ ще бъдат сред държавите от Азия, а географията се разширява с атлети от Бермуда и Канада
.
Междувременно стана ясно, че три спринтьорки от състава на щафетата ни 4х100 м, който стартира в Бидгошч (Пол) в неделя, ще участват на турнир "Павел Павлов“.

Габриела Лалева, Карин Околие и Деница Карарадева този път ще бъдат конкурентки на пистата. Трите, заедно с Ивет Лалова, финишираха за 44,96 в Полша.

Галина Николова също ще бяга на „Павел Павлов”. Тя беше в квартета ни през миналата година, когато щафетата ни записа 44,49 и 44,59. За момента квартетът ни е на позиция за класиране на европейско първенство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase