Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров направи запомнящ се мач във втория кръг на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, но в крайна сметка отстъпи пред Ришар Гаске със 7/5, 5/7, 2/6, 3/6 и напусна надпреварата.

Единствено и само суперлативи обаче можем да изкажем за представянето на хасковлията, който буквално изора “Сузан Ленглен”, демонстрирайки онази непримиримост и жажда за победа, която е присъща само на големите тенисисти.

В началото на втория сет двамата опоненти се впуснаха в безмилостна битка, в която изглеждаше, че Гаске е много близо до пробива, но с неимоверни усилия и защита в стил “Рафа Надал” Григор удържаше подаванията си, като в деветия гейм след двойна грешка на Гаске българинът получи правото да сервира за 2:0.

За съжаление на всички приятели на българския тенис именно този фатален десети гейм се превърна в “голготата” за хасковлията, който в последното нечовешко разиграване, продължило 32 удара, почувства силни болки, вследствие на крампове в крака и на практика предаде мача.

Гришо се строполи на земята, Гаске повърна, но по-трайните поражения бяха за българина, който продължи играта, но видимо не бе далеч от оптималното си физическо състояние.

Още новини за тенис може да прочете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 11 години

Bravo Gri6ata otpadna mnogo majki

81

123

преди 11 години

Наистина не разбираш от тенис...

80

Анонимен

преди 11 години

Не, че разбирам от тенис но трябва да се понапомпа малко. Надал ще му счупи раката на канадска хахах

fallback