Играчите на Челси ликуват след последната дузпа на Дрогба. Снимка: Reuters
fallback

Приказката наречена Шампионска Лига свърши - с триумф за Челси и драма за Байерн Мюнхен. Англичаните успяха да триумфират след драматична развръзка в редовното време и още по-драматично изпълнение на дузпи.

Дидие Дрогба се превърна в герой за своя отбор, като първо изравни резултата за 1:1 три минути преди края на мача, за да вкара срещата в продължение. При дузпите пък той вкара победния удар, който донесе титлата на Челси.

Антигерой за домакините пък стана Ариен Робен, който пропусна да вкара от дузпа в продълженията. Преди това Томас Мюлер бе открил резултата за Байерн в 83-та минута и изглеждаше, че преимуществото на Байерн ще доведе до заслужен успех.

Челси обаче се съживи точно когато трябва и макар да бе по-добрият отбор само в 5 от всичките 120 минути, ефективността на отбора се оказа впечатляваща.

Така три години след като загуби финала срещу Манчестър Юнайтед след изпъление на дузпи, сега отборът на Роман Абрамович ликува също след дузпи.

За Байерн пък драмата бе пълна, тъй като отборът загуби мечтаният финал на собствения си стадион. Разочарованието е още по-голямо, тъй като през целия мач Байерн имаше преимущество, а при дузпите успя да поведе след като Мануел Нойер спаси първата дузпа.

Подробности за мача и за развоя при дузпите прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

с.

преди 11 години

Е,предполагам,че попиляването на Наполи с 4-1 в реванша и вкарването на два гола с 10 човека на Ноу Камп не е постижение!Изключително сте жалки с това плюене!Но ***!Челси е европейски клубен шампион,а вие сте едни малки дребни душички!Аре...

150

Мен

преди 11 години

Челси са най-големите бафтаджии, печелили Шампионска лига някога ! Такъв късмет никога никой не е имал... Честито да им е, луд късмет извадиха, а колкото до играта им... абе нямаше я последните 3-4 мача в Шампионска лига

149

с.

преди 11 години

Общо взето от всички,които ме плюха един нямаше мъжеството да се появи след финала и да ме поздрави!Един се пънеше,че прив щял да го направи,ама Челси никога нямало да вдигнат КЕШ!Смешници нещастни!На 169 ще кажа,че колкото и да злобееш Челси са европейски клубен шампион!Смешниците са Байерн!Финала се игра на техния стадион!Вкараха в 83-та минута!В продълженията им свириха дузпа!Всички предимства бяха на тяхна страна и пак се провалиха!Че и банкетче организирали!Смехe ON,CHELSEA!Аре....

fallback