Бойко Борисов се зае да оправя и проблемите във волейбола. Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е наредил на спортния министър Свилен Нейков да информира волейболната федерация, че желае Радостин Стойчев да остане треньор на волейболният ни национален отбор поне до игрите в Лондон.

Това стана ясно след среща на премиера с отстранения на този етап национален селекционер и играчи от отбора.

"Министър-председателят нареди федерацията да бъде помолена Радостин Стойчев да остане треньор до Олимпиадата", разкри самият Свилен Нейков след проведената среща.

На нея Борисов е обявил, че разчита много Радостин Стойчев да остане като треньор на националния отбор.

Федерацията по всяка вероятност ще се съгласи на това, което се предлага – да се запази националният отбор с треньор Радостин Стойчев, обяви премиерът, цитиран от "Фокус".

Още по темата

След срещата министър-председателят пожела волейболният ни отбор да остане същият поне до края на Олимпийските игри в Лондон, а едва след това да се правят генерални оценки и да се взимат крайни решения.

Самият Радо Стойчев обаче далеч не бе толкова категоричен, че отново ще поеме отбора.

"В момента условията са абсолютни невъзможни за работа и няма да се връщам в националния отбор", отсече треньорът и определи шансовете си да се завърне начело на "лъвовете" като "хипотетични“.

"Не съм готов на отстъпки и не съм дошъл за това. Дойдох, защото премиерът лично ме извика, защото искаше от мен обяснение за ситуацията. Тук не е ставало въпрос за преговори, ставаше въпрос, че аз трябваше да обясня ситуацията и се чувствах отговорен като бивш треньор на националния отбор", заяви още треньорът на Тренто.

Звездата на отбора Матей Казийски, който също бе част от срещата при премиера, обяви, че най-вероятно няма да продължи кариерата си в националния отбор, ако Радостин Стойчев не остане треньор.

"Много сме огорчени от целия този цирк. Решение бе взето много по-рано преди това да се случи. С лични мотиви, с неща, които малко касаят отбора. Впоследствие бе изигран този театър. Не мога да си обясня решението на федерацията", заяви най-добрият ни волейболист след срещата.

Той призна, че е трудно да обърне гръб на България и на феновете на отбора.

"Ако успеем да се съберем, имаме още някаква надежда. Много ще е трудно", заяви най-добрият ни волейболист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase