Фалкао отбеляза 2 гола за триумфа на Атлетико Мадрид. Снимка: Reuters
fallback

С два гола на звездата си Радамел Фалкао Атлетико Мадрид спечели с класическото 3:0 финала на Лига Европа срещу Атлетик Билбао, игран на стадион "Арена Национал" в Букурещ.

Така "дюшекчиите" спечелиха за втори път отличието в рамките на последните 3 години, след като през сезон 2009-2010 надделяха над Фулъм.

За Радамел Фалкао пък това е втори пореден триумф, след като миналата година той донесе купата на Порто с гол за победата с 1:0 над Брага на финала.

Същевременно Фалкао за втори пореден път става голмайстор на турнира, след като с двата си гола излезе еднолично начело с 12 попадения, с две повече от Клаас Ян-Хунтелаар. Миналата година Фалкао наниза внушителните 17 гола.

И двете попадения на нападателя бяха от изключително висока класа. Първия си гол той вкара още в 7-та минута, давайки мечтан старт за Атлетико Мадрид. Тогава той демонстрира убийствена точност и мушна топката право до сглобката на гредите.

При втория гол в 34-та минута Фалкао показа страхотно хладнокръвие пред вратата и след техничен финт вкара с остър удар отблизо.

Към края на мача той можеше да реализира и хеттрик, но уцели гредата в 80-та минута. Пет минути след това третия гол дойде и негов автор бе Диего след добра солова акция.



Макар да притежаваше топката през по-голямата част от мача, Атлетик Билбао така и не успя да наложи своята игра и изглеждаше объркан. Едва в последните 20 минути баските успяха да натиснат, но така и не стигнаха до гол.

Всички новини и мнения около триумфа на Атлетико Мадрид в Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Испански финал

преди 11 години

Браво на Атлетико,но и на Билбао трябва да отдадем заслуженото.Билбао,които се подиграха с Манчестър Юнайтед,направиха за смях английския гранд.Скъпоплатените британски наемници бяха направени за срам от едни сърцати испански играчи.Атлетик Билбао победи Шалке,Спортинг,а преди тях унижи надменните Манчестър Юнайтед.Те бяха заслужил финалист,а Атлетико Мадрид за втори път за последните 3 години спечели турнира,поздравления.

20

с.

преди 11 години

Билбао наистина впечатлиха!Страхотни мачове направиха и стигнаха до финала абсолютно заслужено!Наистина не мога да си обясня какво се случи,но играха слабо!Атлетико Мадрид бяха класа над тях!Между другото поздравления за спортсменството на Атлетико Мадрид!Накрая като направиха шпалир на Билбао беше супер!Страхотно уважение към противника демонстрираха!Честно казано и двата отбора са ми безразлични,но направиха страхотен мач!А румънците какъв стадион са вдигнали не е истина!Ние сме мега зле!

19

Франческо

преди 11 години

Много съжалявам за Билбао, като гледам по-рано какви мачове направиха, отстраниха отбори като Манчестър Юнайтед и Шалке. А селекцията им е само от етнически баски от собствената школа, истински местен отбор, без скъпи чужди звезди, без изгъзици, а момчетата играят вълшебно фурбол. Цяла Европа беше впечатлена този сезон от играта на Аткетик в "Лига Европа".

fallback