Пуйол ще пропусне Евро 2012. Снимка: Ройтерс
fallback

Месец преди началото на европейското първенство по футбол, фаворитът за титлата Испания получи сериозен удар, след като бе обявено, че Карлес Пуйол пропуска турнира в Полша и Украйна.

Защитникът на Барселона е получил контузия в дясното коляно по време на дербито с Еспаньол в събота и е завършил мача с болки в крака.

Направените изследвания установили, че той трябва да претърпи артроскопия и ще се възстановява поне 6 седмици, така че със сигурност е аут от финалите. Новината бе съобщена в официалния сайт на клуба.

Ветеранът ще бъде опериран в събота, а това означава, че няма да играе и в последните два мача на Барса за сезона – срещу Бетис от първенството този уикенд, както и срещу Атлетик Билбао във финала за купата на Краля на 25 май.

Това е сериозен удар за каталунците, тъй като Пуйол направи добър сезон и бе титуляр в 40 мача, а общо игра в 44 двубоя и успя да вкара и 5 гола.

Той със сигурност щеше да бъде много полезен на Ла Фурия в опита на тима да спечели трета поред голяма титла.

След Мондиал 2010 34-годишният футболист бе обявил, че се отказва от тима, но след това размисли и се върна, като до този момент в кариерата си има 99 мача и 3 гола за Испания.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Мисхо

преди 12 години

щок какво е

2

с.

преди 12 години

Абе важен играч им е!Въпреки,че който и отбор ако си позволи да е зависим от един играч е обречен!

1

Анонимен

преди 12 години

кво от това?...Испания е голям отбор с много футболисти,все ще се намери замстеник !!!чак паа щок?! :))))....

fallback