Момент от двубоя в Монтана. Снимка: БТА

Лудогорец Разград удари с 4:1 Монтана при гостуването си на стадион "Огоста" и намали изоставането си от ЦСКА на пет точки, но армейците имат мач по-малко.

Два гола за "милионерите" вкара Иван Стоянов, по един добавиха Емил Гъргоров и Михаил Александров. Така Лудогорец отново е в борбата за титлата, а Монтана е твърдо в средата на класирането.

Същевременно Локомотив Пловдив обърна с 2:1 Черно море във Варна и се изкачи на четвърто място в класирането.

"Моряците" поведоха с гол на Християн Попев, но пловдивчани стигнаха до трите точки след попадения на Здравко Лазаров и Даксон да Силва.

Срещата бе интересна, с атаки и положения пред двете врати, много битка и футболни отигравания, три гола и в крайна сметка обрат и успех за Локо.

В друг мач от 26-тия кръг на А група Славия и Берое завършиха при резултат 0:0 и така "белите" се изкачиха на седма позиция във временното класиране, след като Черно море загуби с 1:2 от Локомотив Пловдив.

Двубоят на стадион "Славия" беше равностоен, но не беше особено интересен. И двата тима имаха своите шансове за гол, като най-чистото положение пропиляха възпитаниците на Мартин Кушев 20-тина минути преди края на мача.

Още новини за българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase