Себастиан Фетеб ще стартира от първа позиция в Бахрейн. Снимка: Reuters

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел показа, че няма да сдаде титлата си без борба. След неубедителното представяне в първите три състезания, сега той спечели квалификацията преди Гран При на Бахрейн.

Доброто представяне на Ред Бул пък бе допълнено от третото място на Марк Уебър.

До двата пилота на австрийския тим от стартовата решетка ще стартират Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, които дадоха съответно 2-ро и 4-то време.

Спечелилия квалификацията и състезанието преди седмица Нико Росберг остана едва 5-ти.

Това обаче бе нищо, в сравнение с провала на съотборника му в Мерцедес Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион искаше да спести един комплект гуми и пропусна финалните моменти от първата сесия. Преди това той бе направил лека грешка, която му коства няколко десети от секундата.

В последния момент обаче пилотът на Катерам Хейки Ковалайнен смени гумите интермедия с най-меките и направи обиколка с цяла секунда по-бърза от предходната си. С това той изпревари Шумахер за последното 17-то място, даващо право за продължаване в следващата сесия.

Като цяло пестенето на гуми бе основна задача за отборите през цялата квалификация. Във финалната сесия лидерите направиха само една бърза обиколка, а Фернандо Алонсо и Пол ди Реста дори не излязоха на пистата и ще тръгнат съответно 9-ти и 10-ти.

Още новини от света на Формула 1 четете в Gol.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase