Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш даде интервю пред официалния сайт на клуба, в което заяви, че Стилиян Петров е изразил готовност да тренира със своите съотборници.

Както е известно, в края на миналата седмица българинът бе диагностициран с левкемия и в понеделник започна своето лечение. В момента той е в лондонска болница.

Вчера българинът е бил посетен от Маклийш, както и от собственика на отбора Ранди Лърнър и изпълнителния директор на клуба Пол Фолкнър.

"Стан е решен да се справи с проблема, той показва невероятен дух. Говори позитивно за ситуацията, нямаше търпение да започне лечението си и да се пребори с болестта", каза Маклийш.

"Той се изправя лице в лице с битката, вчера ми се обади и ми каза, че иска да се върне в заниманията на отбора и да тренира наравно със своите съотборници. Той показва невероятен дух, всички сме тук да го подкрепим".

"Ние сметнахме, че е подходящо да бъдем с него още от първия ден на лечението му. Ще направим всичко, от което той има нужда, наистина всичко. Осъзнаваме, че има много хора, които искат да говорят с него, но молим да уважите личното му пространство. Сигурен съм, че в определен момент Стан ще каже няколко думи", каза Маклийш.

"Зная, че цяла България подкрепя Стилиян много силно. Правим това изявление, защото той започва своята битка и няма да има ежедневни новини за състоянието му. Ще ви дадем повече информация, когато той реши", завърши мениджърът на Астън Вила.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase