Стилиян Петров започна своето лечение. Снимка: Reuters

Капитанът на елитния английски Астън Вила и на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров започна своето лечение, след като в петък бе диагностициран с остра левкемия.

Тази сутрин Стенли посети лондонска болница, като по всяка вероятност футболистът ще остане в английската столица няколко дни.

"Мисля, че Стан ще остане в Лондон няколко дни. Вярваме, че той ще получи най-добрата възможност за лечение със специалистите, които ще го лекуват", каза мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш за Скай спортс.

"Не се видях с него след мача в събота, но той ми изпрати съобщение, че мачът е бил страхотен и че не сме имали късмет. Стилиян направи мача много емоционален с цялата тази подкрепа на феновете, които бяха зад нас", допълни мениджърът на Вила и продължи:

"Не разбрах, че играчите на Челси са носили фланелки в подкрепа на Петров и искам да им благодаря за фантастичния жест.

Още по темата

Гледах бившия клуб на Стан - Селтик в неделя и там също изразиха своята невероятна подкрепа към него в 19-ата минута, той е много популярен там."

В своето изявление Маклийш изрази оптимизъм за възстановяването на българския си капитан.

"Стан е решително момче, той вече изрази готовност да се бори и да победи болестта преди мача срещу Челси, когато дойде в съблекалнята.

Това беше типично за него, той е истински лидер. Всички във футбола уважават Стилиян и той има нашата подкрепа", завърши Маклийш.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase