Стилиян Петров на мача на Астън Вила. Снимка: Reuters
fallback

Капитанът на националния отбор и Астън Вила Стилиян Петров благодари на всичките си сънародници и всички хора по света, които го подкрепиха в най-важния двубой в живота му - този срещу левкемията.

Днес халфът наблюдава на живо заедно със семейството си двубоя на своя тим срещу Челси на "Вила Парк".

"Бих искал да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. Реакцията бе изумителна и аз го оценявам много. В момента е трудно и на мен, и на моето семейство. Моля хората да уважават моя личен живот", заяви Петров.

"С помощта и обичта на моето семейство, моите съотборници, всички мои приятели във футбола, Астън Вила и всичките фенове, аз съм сигурен, че ще победя болестта. Решен съм да го направя", отсече още роденият в Монтана футболист.

Oще по темата
 Стилиян призна, че временно оставя футбола на заден план. Но няма да се отказва от него окончателно.Това бе потвърдено и от мениджъра на футболиста Стивън Хюз.

Още на загрявката преди двубоя всички футболисти на двата отбора излязоха с фланелки с името на Стилиян Петров и №19 на гърба, на които отпред бе изписано "Мислите ни са с теб". Българският полузащитник бе на трибуните заедно със съпругата си и двете им деца.

В 19-тата минута на срещата всички зрители по трибуните се изправиха на крака и в продължение на 60 секунди аплодираха бурно българския капитан на Астън Вила Стилиян Петров, който трудно скриваше емоциите си. Стенли също стана на крака и благодари за подкрепата на запалянковците, сред които бяха и привърженици на Челси.

Халфът на Астън Вила бе диагностициран с остра левкемия. В понеделник националът започва своетf лечение в лондонска клиника.
В крайна сметка Астън Вила загуби с 2:4 от Челси в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига.

Вижте как протече мачът в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Гост

преди 12 години

В момента, приятелят ми на 32 години преминава през борбата с рака и започна да пие сода. Каквито и да са ефектите, няма да са така разрушителни, като тези от химиотерапията. Понеже няма много инфо из нета за лекари, болници, алтернативи, направих блог: canfight.blogspot/ , ако някой смята, че може да намери нещо за себе си, заповядайте. Желая здраве на Стилян и на всички, борещи се с болестта!

70

Месия

преди 12 години

Моли се! Успех!

69

papadok

преди 12 години

Хайде от тук до края на първенството на всички стадиони на 19-тата минута да ставаме и ръкопляскаме 1 минута за Стенли- занеговото изцеление.Нека да знае,че всички футболни фенове в България му отдават почит и го подкрепят!

fallback