Снимка: Reuters
fallback

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи с участието си на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След великолепната си победа над Саня Мирза на старта на кампанията си, преди минути в среща от втория кръг на надпреварата, българката отстъпи с 0:2 сета пред Галина Воскобоева (Каз), в отделните части 4:6, 4:6.

Срещата започна отлично за Цвети, която успя да пробие подаването на Воскобоева още в първия гейм, но веднага след това родената в Москва представителка на Казахстан върна брейка и заличи изоставането си.

В петия гейм обаче българката отново се представи брилянтно и стигна до пробив на нула, като този път тя не допусна грешката от началото на мача и затвърди преднината си за 4:2.

За съжаление оттук до края на сета инициативата премина изцяло на страната на рускинята, която след серия от четири поредни гейма в своя полза, не само че заличи изоставането си, но и успя да стигне до необходимото й 6:4.

Втората част започна равностойно, като двете тенисистки удържаха подаванията си до 3:2, когато Воскобоева стигна до пробив, който впоследствие затвърди за 5:2.

В този момент последва моментно пробуждане от страна на пловдивчанката, която след два отразени мачбола успя да удържи сервиса си, а след това дори да пробие на нула за 4:5.

Вместо да използва психологическото си предимство обаче в десетия гейм Цвети отново загуби подаването си, а с това и надеждите си за първи път да намери място в третия кръг на шампионата в Мелбърн.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 12 години

За Цвети е нормално ... Тя е най-добрата ни тенисистка , но възможностите и са до средата на топ 100 , за съжаление ...или по-точно до 32...

47

Анонимен

преди 12 години

Алмагро е Мурсалски ***... В Мурсия 90 % са *** ...

46

жиголо

преди 12 години

ВЕДНАГА И ДАВАМ ДА МИ ОБЛИЖЕ ЕСКИМОТО

fallback