Снимка: БТА

 Футболист №1 на България Николай Михайлов мечтае да премине в Милан. Днес стражът на националния отбор и Твенте по-рано бе обявен за най-добър за изтичaщaта година на специална церемония в комплекса Царско село.

 
"Радвам се, че спечелих тази награда. Тя е по-ценна за мен, отколкото призът за най-добър вратар в Холандия. Все пак аз съм българин", заяви след награждаването Михайлов.
 
"Благодаря на журналистите и на феновете, които гласуваха за мен. Поставил съм си много големи цели, имам мечти, които не искам да споделя сега. Сега искам да премина в друг отбор, като се надявам това да стане през лятото", допълни вратарят.
 
"Ако зависеше от мен, бих избрал Милан, това е огромен клуб. Искам да бъда вратар на Милан", заяви още новият №1.
"Не съм забравил мача с Вердер, той промени живота ми. Радвам се, че тогава имаше хора, които застанаха зад гърба ми и бяха до мен. Пет години по-късно отново виждам тези хора. И това ми е достатъчно".
 
До церемонията, незнайно по чие нареждане, не бяха допуснати журналисти. Представителите на медиите, които в крайна сметка гласуваха за десетката, бяха помолени да изгледат церемонията извън залата на плазмен телевизор.
 
Поне до началото на награждаването в залата не се появиха вторият и третият в класирането – Стилиян Петров и Димитър Бербатов. 
Още по темата
 
Още футболни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase