Бившият наставник на ЦСКА Милен Радуканов стоя без работа точно 6 дни. Днес стана ясно, че специалистът от Видин е новият старши-треньор на пловдивския Ботев.

Радуканов и "канарчетата" ще подпишат договор за две години - до лятото на 2013 година.

От Пловдив реагираха светкавично след рокадата на "Армията" и само за ден са успели да убедят младия специалист да започне работа под тепетата.

В момента Българският Моуриньо е на стадион "Христо Ботев", където наблюдава двубоя от "Б"-група между Ботев и Добруджа.

От клуба разкриха, че Радуканов ще бъде представен на футболистите в понеделник и ще започне да води тренировките на Ботев. Заедно с него, в клуба започва работа и досегашният му помощник в ЦСКА Светльо Петров.

Ботев смени треньора си, тъй като предишният Петър Хубчев не постигна нужните резултати с отбора. След неговото освобождаване тимът бе воден от асистентът му Костадин Видолов.

В последните дни Ботев преговаряше с Пламен Марков и Велислав Вуцов, но в крайна сметка предпочета да наеме треньора, с който ЦСКА спечели Купата и Суперкупата на България и започна новия сезон в "А"-група с 8 поредни победи.

Както е известно "Титан" изрита Радуканов и сложи на неговото място Драголюб Симонович.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase