Снимка: Reuters
fallback

Изпълнителният директор на Асоциацията на мениджърите в английската Висша лига Ричард Бивън призна, че някои от босовете на английските елитни тимове не искат да има изпадащи отбори в първенството.

Според Бивън ако и други отбори попаднат в чужди ръце, това може и да доведе до революционното решение за английския футбол.

"Има отбори, които са притежание на чужди собственици и тези отбори обсъждат възможността да се избягва изпадането и промоцията в английската Висша лига. Ако още 4-5 отбора попаднат в чужди ръце, това ще е напълно възможно", заяви Бивън.

Според Бивън американските собственици и някои техни азиатски колеги искат да заличат изпадането и да превърнат Висшата лига в подобие на американската система, където няма изпадащи отбори, както и такива, които печелят промоция.

Идеята на босовете е всеки клуб да получи право на участие, стига да покрие определени условия.

В момента Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Астън Вила и Съндърланд са притежание на американци. За промяна на правилата на Висшата лига се изисква одобрението на 14 клуба, участващи в първенството.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 12 години

А представяте ли си "А" група без изпадащи? Какво тото, какво чудо ще е.

10

Анонимен

преди 12 години

"Идеята на босовете е всеки клуб да получи право на участие, стига да покрие определени условия."А ми хилядите отбори от долните дивизии ако вземат да покрият условията? Какво става? По 16 мача на ден ли?

9

До 8

преди 12 години

Е,тогава ще му е много сложно на перуката-ти представяш ли си да няма баражи-любимото нещо на перука и ко.?Как ще опровергават алкохолните си сбирки през лятото?Тая нема да стане тука-баражи до откат,до Нова Година,пък напролет-каквото сабя и БФС покажат!

fallback