Снимка: Reuters

Една от големите звезди на националния отбор на Сърбия Неманя Видич пое вината за провала на страната на европейските квалификации.

"Орлите" загубиха гостуването си на Словения с 0:1 и по този начин направиха страхотен подарък на Естония, чиято страна успя да се класира на бараж за Евро 2012.

Бранителят на Манчестър Юнайтед можеше да помогне на родината си да запише частичен успех в срещата, но той пропиля дузпа, което в крайна сметка се оказа пагубно класирането на сърбите за баражите.

"Поемам отговорността и знам какви са последствията от лошото изпълнение на дузпата.", коментира капитанът на Манчестър Юнайтед.

"Исках да поема тази отговорност. Ако бях вкарал дузпата, мачът щеше да се развие по съвсем различен начин", добави бранителят, който е готов да понесе последствията от изпуснатата дузпа.

"Съжалявам, че никога няма да играя на европейско първенство, тъй като следващите квалификации са твърде далече", каза още Видич, който с това свое изказване намекна, че може да сложи край на кариерата си в представителния тим.

Междувременно пък капитанът на Сърбия Деян Станкович разкри, че слага край на своята кариера в националния тим на родината си.

"Това бе последният ми официален мач заа Сърбия", коментира халфът пред "Спортски Журнал".

Станкович все пак ще играе в следващия приятелски мач, тъй като по този начин ще счупи рекорда на Саво Милошевич за футболист с най-много мачове за страната. Двамата имат по 102 двубоя за своята родина.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase