Себастиян Фетел. Снимка: Reuters
fallback

Себастиян Фетел се приближава все повече към втора поредна световна титла, след като спечели по безапелационен начин победата в Гран При на Италия.

Насред дома на Ферари - Монца германецът успя да изпревари местния любимец Фернандо Алонсо в началото на състезанието, а след това бе недостижим и за опитващия се да го застигне Дженсън Бътън.

Алонсо трябваше да се задоволи с трето място накрая, като дори и за него трябваше да устоява на атаките на Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер направи поредно добро състезание, като накрая трябваше да се задоволи с 5-та позиция, точно преди втория пилот на Ферари Фелипе Маса.

 

Вижте още


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Инкогнито

преди 12 години

До 19: Направо още в Малайзия я спечели... /sarcasmМакларън имаха (както винаги) най-голям шанс да се борят с Ред Бул, но с пречкането си и с желанието си да покаже, че правилата не важат за него дядо Майкъл успя да провали още едно състезание... Жалко, никому не е интересно да гледа големите в трафик (в случая трафикът се нарича Шумахер).

19

до 18

преди 12 години

Титлата Фетел я спечели още във Валенсия. Никой нищо не му е подарявал. А МКЛ на Монца имаха толкова шанс да победят Фетел и Върджин

18

Инкогнито

преди 12 години

До 13: 15 обиколки Шумахер караше извън правилата и ако стюардите бяха обективни, трябваше да отнесе зверско наказание, но нищо - ти си се заблуждавай, че е натрил носа на Хамилтън. Истината е, че стюардите с решението си да оставят Шумахер да се пречка на Хамилтън подариха състезанието (и титлата) на Фетел.Този техен гаф и тактическите (и технически) грешки на Макларън убиха интригата в шампионата.

fallback