Снимка: БТА
fallback

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел уверено върви към защита на титлата си. Германецът спечели Гран При на Европа на пистата във Валенсия.

Това бе шеста победа от 8 състезания от началото на сезона за пилота на Ред Бул, с което той още увеличи преднината си на върха на класирането.

Втори в състезанието завърши Фернандо Алонсо, с което донесе частична радост за местните фенове. Трети пък завърши втория пилот на Ред Бул Марк Уебър.

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън завършиха съответно на 4-то и 6-то място и това още повече допринесе за увеличаване на преднината на Фетел.

След сегашната си победа той вече има 77 точки аванс пред съотборника си Марк Уебър и Дженсън Бътън. Това означава, че дори и да отпадне в три поредни състезания, той все още ще е на първо място.

Все пак до края на сезона остава още много, тъй в календара има цели 19 състезания.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 12 години

В тъпанарската телевизия 7,коментаторите и водещия са пристрастни и гнусни зле прикрити "фераристи".толкоз негативизъм и злоба към другите отбори и такива хвалби за червената щайга на Алонсо и Маса,тачак ти става сладникаво - лигаво от тъпите им коментари.Бог да го прости бате Ричи.Няма вече да се роди компетентен познавачипрофесионален, безпристрастен коментатор,като него.

17

арсенал

преди 12 години

боже нито хамилтън нито бътън ще успеят да го стигнат.ще спечели титлата 4 състезания преди края на формула 1

16

СЛАБО

преди 12 години

ФЕТЕЛ ВСЕКИ *** КАТО НЯКОЙ ГО ПРИТИСНЕ И ПРАВИ ГРЕШКИ, АКО НЕ СТАРТИРА ОТ ПОЛ ПОЗИЦИЯ НЯМА ДА ИМА 1 ПОДИУМ, ПРОСТО КОЛАТА Е МНООООГО ПО ДОБРА ОТ ДРУГИТЕ, ДОКАЗВА ГИ И ТОВА ЧЕ НЕДЪГАВИЯ УЕБЪР ИМА САМО 2 И 3-ТИ МЕСТА

fallback