Роджър Федерер на Australian Open. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

„Ха-ха, Роджър Федерер краде хавлиени кърпи“, обяви миналата седмица в профила си в Twitter хърватският тенисист Иво Карлович. Във вторник Федерер призна вината си.

След маратона на Федерер срещу Жил Симон във втория кръг от Australian Open Карлович забелязал, че след края на мача защитаващият титлата си тенисист набутал в сака си всички хавлиени кърпи, които били край него на пейката, дори тези, които изобщо не бил използвал.

Става дума за хавлиените кърпи, които се осигуряват от организаторите на турнира по време на мача. Тези на Australian Open визуално са много атрактивни, с отпечатано лого и година на провеждане на турнира и поради това са много популярни.

Посетителите могат да си купят такива кърпи от официалните фен магазини вътре в комплекса „Мелбърн парк“ на цена от 55 австралийски долара, пише Index.hr.

„Клептоман ли е Роджър Федерер?“, запитаха от швейцарското издание Blick организаторите на първия турнир от Големия шлем за тази година. „В никакъв случай. Роджър може да си вземе хавлиени кърпи, колкото пожелае“, казаха от организационния комитет.

Вицовете за крадеца Федерер благодарение на Карлович се разпространиха и на Australian Open.

Това е тема, с която вече дни наред се шегуват най-добрите в света тенисисти и тенисистки.

Накрая във вторник след убедителната победа на швейцареца над сънародника си Вавринка на четвъртфинала Джим Къриър, който официално е упълномощен да взема интервюта на „Мелбърн парк“, се престраши да попита Федерер: „Роджър, крадеш ли наистина хавлиени кърпи?“.

Шампионът, който не можеше вече да се измъкне, с усмивка призна „деянието си“.

“Колко кърпи си свил досега?“, продължи Къриър.

„Не можеш ли да броиш? Получавам по четири за всеки мач. Взимам си ги всичките“, отговори Федерер.

Цената на хавлиената кърпа във фен магазините е 55 австралийски долара. Досега Федерер е изиграл в „Мелбърн парк“ 5 мача и е събрал 20 хавлиени кърпи.

Ако стигне до финала, бройката ще достигне 28 кърпи за общо 1 540 австралийски долара.

С „откраднатите“ кърпи Федерер не оборудва банята си. Запазва една за спомен, а останалите раздава на приятели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ракетата

преди 13 години

Добре, че не им краде топките.

20

Анонимен

преди 13 години

Federer moje da si kupi dumata "kleptoman" i da i dade nov smisyl ;)

19

Валентин

преди 13 години

В статията пише кратко и ясно;полагат им се по 4 хавлии на мач.Какво ще ги прави -той сам си решава.А колкото до Ивчо Карлович по-добре е да обърне внимание на кариерата си или да ходи си ходи в Хърватия/Усташия/

fallback